Tipos extraliga

4:1
(1:1, 1:0, 2:0)
Stav série: 2:3 5. kolo, Číslo zápasu 328 (Časť PlayOff Štvrťfinále) ZŠ Michalovce 1373 divákov
SPORT TV

Regenda je po druhej výhre plný sebavedomia: Sme lepší, boja sa nás

Za stavu 0:3 to vyzeralo s michalovskými semifinálovými šancami biedne, no víťazstvo 6:2 v Steel aréne im pozdvihlo náladu a v piatom súboji na domácom ľade vyhrali 4:1. Zemplínčania sú tak razom späť v sérii a prekypujú sebavedomím.

„Je to výborný pocit,“ usmieval sa po štvrtkovom triumfe útočník Pavol Regenda. „My už nemôžeme prehrať a musíme stále víťaziť. Po slabšom úvode série hráme dobrý hokej a je vidieť, že sme lepší ako Košice. Myslím si, že sa nás aj boja. Takto musím pokračovať, máme na nich.“

Bronzový olympijský  medailista strelil v sérii proti Košiciam už štyri góly. V piatom štvrťfinále doslova žiaril a bol ho plný ľad. Ku dvom gólom pridal asistenciu a to nemuselo byť všetko.

„Áno, mohol byť aj hetrik, ale v takýchto zápasoch na mene strelca nezáleží. Podstatné je, že sme dali viac gólov ako súper,“ poznamenal 22-ročný Hažínčan.

Otočiť sériu z 0:3 je nesmierne náročné, no Regenda verí, že práve michalovský tím to dokáže a pridá sa k podobným historickým husárskym kúskom Dukly z Trenčína.

„Všetko sa dá. Naposledy sme u nich vyhrali, potvrdili sme to aj doma. Potrebujeme ešte dve výhry a myslím si, že na to máme. Potrebujeme si dať pozor na prvý gól, pretože pravidelne inkasujeme ako prví. Ak by sme sa ujali vedenia my, hralo by sa nám ľahšie,“ vyslovil sa P. Regenda a v súvislosti so šiestym sobotňajším duelom pridal. „Košice dajú do toho určite všetko, pretože sa nebudú chcieť vracať do Michaloviec. Nám však neostáva nič iné, než vyhrať. Sily možno ubúdajú, ale musíme hrať naďalej náš hokej.“

Košičania prišli dvoma prehrami o komfortnú situáciu, no pred sebou majú zápas na domácom ľade a v sérii stále vedú.

„Vôbec sa nepozeráme na to, kto má nôž na krku a kto je pod tlakom. Sústredíme sa na seba. Máme kvalitu, sme tu dobrá partia a chceme to zvládnuť,“ ubezpečil kapitán HC Michal Chovan.

Podľa 34-ročného lídra Oceliarov mohol jeho tím vyhrať aj piaty duel. Po góle Mareka Bartánusa totiž od piatej minúty viedol. „Mali sme dobrý začiatok, ale potom sme poľavili, prišli zbytočné fauly a súper otočil. Určite to mrzí, pretože sme mali dostatok šancí a mohli sme tento zápas vyhrať. Nevadí, teraz sa pripravíme na domáci zápas a urobíme všetko preto, aby sme sériu ukončili. Ja tomuto mužstvu verím a som presvedčený o tom, že to zvládneme.“

Náročných play-off zápasov už zažil Chovan vo svojej kariére veľa a veľmi dobre tak vie, čo možno od soboty očakávať.

„Potrebujeme sa vyhnúť zbytočným chybám. Opäť sa bude dobre korčuľovať, brániť, budú sa blokovať strely a rozhodovať môžu opäť presilovky a oslabenia. Dobre sa pripravíme a verím, že to urobíme,“ dodal Michal Chovan.

Fotogaleria