Tipos extraliga

7:3
(3:0, 3:0, 1:3)
35. kolo, Číslo zápasu 210 (Základná časť) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín

Pardavý s holou hlavou. Kto bude ďalší?

TRENČÍN (SZĽH) - Trenčianska víťazná séria nabrala ďalší dielik. Proti Nitre (7:3) strieľala Dukla góly, akoby to bola jedna z najľahších vecí na svete. Tréner Ján Pardavý skrýval pod čapicou ostrihanú hlavu. Kto je ďalším adeptom na holenie?

Stretnutie dvoch tímov na prelome hornej a spodnej šestky ligovej tabuľky vyznel 50 minút veľmi jednoznačným dojmom. Trenčania v úvodnej dvadsaťminútovke strelili tri góly a v druhej tretine tento nástrel zopakovali. „Máme dobrú fazónu. Treba ju ešte potiahnuť a využiť aj v nasledujúcich zápasoch. Strieľame góly, takže môžeme byť iba spokojní. Keď je na hokejkách pohoda, tak sa ku nám aj puky odrážajú. Keby sme si neverili, bolo by to iné,“ tešil sa po záverečnom klaksóne útočník Marek Hecl, ktorý si na svoje konto pripísal gól a dve asistencie.

Až v záverečnej desaťminútovke sa hostia spod Zobora chytili a výsledok kozmeticky upravili troma gólmi. Tie však na pohodlnom víťazstve domáceho celku nezmenili. Jedinou škvrnou bolo, že fínsky gólman Antti Karjalainen si neudržal druhé čisté konto v Tipos extralige. „Je nám to ľúto, ale sme vďační za body. Nie, ešte sme neboli myšlienkami na nedeľňajšom stretnutí na bratislavskom ľade. Šlo o herný výpadok, ktorý si preberieme na mítingu,“ vysvetľoval Hecl.

Jeho útok už v úvode zápasu prišiel o rýchlonohého Juraja Bezúcha. Ten po súboji pri mantineli s protihráčom odkorčuľoval s bolestivou grimasou na striedačku. Následne zamieril do šatne. „Bezi sa zranil. Dúfajme, že to nebude príliš vážne. Dobre ku nám následne zapadol Aaron Berisha, takže z tohto pohľadu bolo všetko v poriadku,“ doplnil Hecl.

 Jedným gólom sa v stretnutí proti Nitre presadil aj Oliver Okuliar. Najproduktívnejší Trenčan strelil posledný – siedmy presný zásah vojakov v záverečnej tretine. „Tomáš Starosta dobre vystrelil, puk som už iba tečoval. Mám okolo seba šikovných spoluhráčov, vtedy to ide ľahšie. Z mojej strany to však nebol vôbec výnimočný výkon. Skôr by som povedal opak,“ nechal sa počuť hráč so skúsenosťami zo zámorskej juniorky.

Spôsob víťazstva nad včerajším súperom prekvapil aj jeho. „Nečakal som, že by sme mohli v určitej fáze zápasu viesť o sedem gólov. Nitra má vynikajúci káder. Škoda záveru, kedy sme zbabrali päť minút. Výhra však určite teší,“ poznamenal Okuliar.

Po utorňajšom zápase proti Košiciam práve on prezradil, že tréner Ján Pardavý bude o vlasy kratší. „Videli ste to? Tuším mal na hlave čapicu. Dodržal stávku a slovo chlapa. A tak to má byť. Keď sa nám bude dariť, tak ďalším na rade je Peťo Frühauf. A pôjde znova o ostrihanie hlavy,“ pousmial sa Okuliar.

Na rozbehnutých Trenčanov čaká v nedeľu ďalšia veľká výzva. K deviatim zápasom s minimálne jedným získaným bodom  a šiestim výhram v sérií by radi pridali aj druhý triumf nad Slovanom v tejto sezóne. „Vrátili sa im hráči. Tam už to bude o jednom strelenom góle naviac. Na Slovane si to bude žiadať ešte lepší výkon ako dnes,“ zakončil rozhovor 20-ročný krídelník.

Fotogaleria