Najskôr pamätný dres, potom trpký záver. Jubilant Zuzin už nevie, ako zdvihnúť mužstvo

Až osem z uplynulých deviatich zápasov prehrali hokejisti Zvolena. Po domácej prehre s Michalovcami navyše prišli o tretie miesto tabuľky, na ktorom ho nahradil práve ich nedeľný súper. „Bryndziari“ pritom v priebehu zápasu otočili skóre z 0:2 na 3:2, no o aspoň bod prišli 131 sekúnd pred koncom tretej tretiny po nevinne vyzerajúcom nahodení Santosa.

Pamätný dres dostal pre zápasom Peter Zuzin. Ešte v piatok na ľade Liptovského Mikuláša totiž nastúpil na svoj jubilejný 600. zápas v drese Zvolena. „Je to pekné. Keď som sa nad tým zamyslel už pred zápasom, že som sa už šesťstokrát obliekol do tohto dresu. Teší ma to. O to viac, že je to za materský klub. Dúfam, že mi bude slúžiť zdravie a bude to ešte vyššie číslo,“ povedal v pozápasovom rozhovore s novinármi 33-ročný krídelník.

Zvolenčania môžu opäť raz ľutovať spackaný záver. Na prehajdákanú prvú tretinu síce dokázali odpovedať obratom v skóre, na gól z konca tretej tretiny už nestihli odpovedať. „Na takýto gól by bolo ťažké reagovať aj v čase, keď sme boli na víťaznej vlne, nie to ešte teraz, keď bojujeme o každý milimeter ľadu a ide nám to ťažšie. Nevzdali sme sa, počas hry bez brankára tam boli nejaké šance, odrazené strely, škoda dorážok. No to už je vabank.“

Podľa rodáka spod Pustého hradu však na výkone z nedele môžu on i jeho spoluhráči stavať. „Myslím si, že sme hrali dobrý zápas. Bola tam obetavosť, bojovnosť, veľa vecí bolo takých, čo sme nerobili v predchádzajúcich dueloch a preto sme prehrávali. No zase sa stalo to, že sme si neustrážili koniec zápasu. To nás opäť zrazilo k zemi. Veľká škoda, že sme nezobrali ani bod,“ hodnotil priebeh duelu dvoch tabuľkových susedov Zuzin.

Zuzin Škorvánek

Najproduktívnejší hráč Zvolena Peter Zuzin odohral za materský klub už viac ako 600 zápasov. Zdroj: TASR

Strata tretej priečky je pre Zvolen aktuálne ten najmenší problém. Na podobne nelichotivú bilanciu si pod vedením trénerského dua Oremus-Kmeč vo Zvolene nepamätajú. „Trápi nás, že sme prišli o tretie miesto, ale úprimne, po posledných výsledkoch sme mohli byť radi, že sme boli doteraz tretí. Mali sme fázu zlých zápasov a potom prišiel nádych v Nových Zámkoch, kde sme odohrali dobrý zápas,“ rozhovoril sa bronzový olympijský medailista z Pekingu 2022.

„V Liptovskom Mikuláši sme pokazili tretiu tretinu a zase sme si to prehrali sami. Teraz to isté. Neviem, povedali sme si už všetko odpredu-odzadu. Neviem, čo by som ešte povedal, aby som zodvihol mužstvo. Nevešiame však hlavy a nebudeme sa v tom hrabať. Všetko vieme a musíme sa pozerať dopredu. Čas nevrátime a čím skôr sa z tohto dostaneme, tým to bude pre nás lepšie,“ dodal Peter Zuzin.